keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Persiljalla ja kuivatuilla tomaateilla höystettyä arkipastaa


Apua, arkisen pastaruuankin saa riittävän tumpelo tärvättyä! En tiedä, miten se on edes mahdollista, mutta olen jostain syystä sössinyt tällä viikolla kaksi pastaa, joiden vaativin valmistusprosessi oli spagetin keitto. Suorituksesta voisi ehkä antaa jonkun palkinnon :)

Alkuperäinen ajatus oli kuitenkin hyvä, siksi laitan reseptin jakoon, jos joku on helppoa ruokaideaa vailla. Ja tietysti myös siksi, että olen niin tyhmän rehellinen, etten edes tajua väittää kokkailujeni aina onnistuvan ;D

Tarkoitus oli tehdä mahdollisimman yksinkertainen pasta: spagettia, uunissa kuivattuja tomaatteja, tuoreyrttiä, parmesania ja oliiviöljyä - mikä voisi mennä vikaan? Ensimmäisellä kerralla ainakin yrtti, jääkaapissa oli tillinjämä, jonka innostuin laittamaan kokeeksi kasvispastaan. En suosittele, pysyköön tilli pois pastastani jatkossa! Toisella kerralla meni makujen kanssa paremmin, pysyin kaukana tillistä ja laitoin persiljaa sen sijaan. Mehevyyttä pasta jäi kuitenkin hieman kaipaamaan, ensi kerralla ehkä vaihtaisin täysjyväspagetin perinteiseen valkoiseen ja lorottaisin päälle vielä vähän reilummin oliiviöljyä.

Arkinen kasvispasta (2 annosta)

spagettia (koska spagetti ei varsinaisesti ollut lisäke, annostelin paketin mukaan kahdelle ja vähän päälle)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 porkkana
(aurinko- tai muuten vaan) kuivattuja tomaatteja
nippu persiljaa silputtuna
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
parmesanraastetta

Laita spagettivesi kiehumaan, ja pilko odotellessasi sipuli, valkosipuli ja porkkana. Kuullota vihannekset pannulla runsaassa öljyssä. Lisää spagetti kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä paketin ohjeen mukaan. Lisää kuullotettuihin vihanneksiin kuivatut tomaatit ja persiljasilppu, ja nosta syrjään kunnes spagetti on kypsää. Sekoita ainekset keskenään, lorota päälle runsaasti oliiviöljyä ja raasta päälle runsas keko parmesania. Viimeistele mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti