tiistai 17. tammikuuta 2012

Tonnikalapihvit Thaimaan ja Suomen välimaastosta


Muutamassa blogissa on näkynyt hiljattain herkullisen näköisiä kalapihvejä, kuten esimerkiksi nämä Kokkeillaan-blogin lohikakkuset. Minuun iski annoskateus - lääh, pakko saada kalapihvejä itsekin! Pääraaka-aineen suhteen turvauduin purkkitonnikalaan, tuohon vanhan kunnon ruokakaapin perältä löytyvään hätävaraan. Jääkaapin puolelta löytyi limettiä, chiliä, kalakastiketta ja kananmunia, ja ruokavarastosta vielä nahistunut korianteri, joten yhtälö alkoi olla valmis: pihvien makumaailman kanssa mennään thai-suuntaan. Suomalaisuutta unohtamatta, sillä jatkoin tonnikalaseosta vielä perinteisellä maitoon - äh, myönnetään, kermaan - pehmennetyllä korppujauholla.

Pihvien lisäkkeeksi tein nopean (pakaste)vihannes-nuudeliwokin, mutta se oli ehkä hieman turha lisä, olisi ehkä maistunut paremmin erikseen.

Tonnikalapihvit (neljälle)

2 purkkia tonnikalaa (minulla oli yksi veteen ja yksi öljyyn säilötty purkki)
1 pieni purkki maissia
1 punasipuli
1 raastettu porkkana
2 isoa punaista chiliä
4 rkl korppujauhoja
1 dl kermaa
1 kananmuna
1 limetin mehu
2 rkl kalakastiketta
nippu tuoretta korianteria silputtuna
ripaus suolaa
rypsi- tai maapähkinäöljyä paistamiseen

Aloita taikina laittamalla taikinakulhon pohjalle korppujauhot kermaan turpoamaan. Raasta porkkana ja hienonna punasipuli ja chili pieneksi kuutioksi. Sekoita turvonneeseen korppujauhopohjaan tonnikala, punasipuli porkkana, chili ja maissi. Mausta silputulla korianterilla, limettimehulla ja kalakastikkeella, ja lisää halutessasi suolaa. Vaivaa lopuksi mukaan kananmuna.

Muotoile taikinasta pihvejä, ja paista niitä pannulla keskilämmöllä muutamia minuutteja molemmin puolin. Miedohko lämpö toimi minulla parhaiten, jättäen ulkopuolen kullanruskeaksi mutta kypsentäen pihvit myös sisäpuolelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti