lauantai 25. helmikuuta 2012

Bruschetta


Perjantain paras hetki oli, kun työkaveri ilmestyi huoneeni ovelle kyselemään kaljaseuraa. Koko viikko oli ollut kaoottisen kiireinen, ja tuoppi tuli todella tarpeeseen. Olut ei ole pitkään aikaan maistunut niin hyvälle!

Kotimatkalla kaupan kautta poiketessani totesin, etten jaksa alkaa kummemmin kokkailemaan vaan nappasin mukaan valmiita tarpeita jonkin sortin antipastopöydäksi; leipää, parmankinkkua, salamia, piri-piri täytteisiä oliiveja (mulla on ehkä tavattoman huono maku, mutta kyseisen sarjan peltipurkissa myytävät halpisoliivit ovat suosikkejani), vuohenjuustopötkylän, aurinkokuivattuja tomaatteja ja artisokkia.

Jotta mukana olisi muutakin kuin eläintuotteita ja säilykkeitä, päätin vielä tehdä bruschettaa muiden herkkujen jatkoksi. Tämän ohjeen mukaisen määrän söimme isännän kanssa kaksin, mutta alkuruokana tästä riittäisi toki viidellekin.

Bruschetta

10 viipaletta hyvää vaaleaa leipää (me taidettiin tehdä Fazerin rustiikista)
3 tomaattia
1/2 punasipuli
muutaman basilikanoksan lehdet silputtuna
1/2 valkosipulinkynsi
1 rkl valkoviinietikkaa
oliiviöljyä
1/2 tl sokeria (ei tarvitse, jos tomaatit ovat makeita, nämä olivat niitä ikävän talvihappamia)
suolaa
mustapippuria

Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Asettele leipäviipaleet pellille leivinpaperin päälle, sudi viipaleiden pinta oliiviöljyllä ja paahda n. 10 minuuttia, kunnes leipäviipaleiden pinta ruskistuu hieman.

Leipäviipaleiden paahtuessa pilko tomaatit ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita ainekset kulhossa, silppua basilika ja purista puolikas valkosipulinkynsi seokseen. Sekoita mukaan sokeri, viinietikka, pippuri, suola ja pari ruokalusikallista oliiviöljyä. Odotellessa leipiä uunista, kaada seos vielä hetkeksi kulhosta siivilään, jotta ylimääräinen neste valuu pois.

Kun leivät ovat paahtuneet, hiero viipaleiden pinnat puolikkaalla valkosipulinkynnellä. Nostele lopuksi viipaleille lusikallinen tomaatti-sipuli-basilikaseosta. Tarjoile heti, ennen kuin leipäviipaleet jäähtyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti