lauantai 31. maaliskuuta 2012

Perjantainachot


Kaukaa viisaasti (jei, kerrankin!) pyysin isäntää tuomaan kaupasta jotain oluen päälle sopivaa nopeaa syötävää eilisillaksi, koska tiesin poikkeavani töiden jälkeen kollegan synttäriolusilla, ja kotiin päästessä olisi aivan kirkuva nälkä. Isäntä nappasi marketista ainekset nachos supreme -tyyppiseen (sanon "tyyppisen", koska en ole perehtynyt siihen mitä kyseiseen ruokalajiin oikeasti kuuluisi) annokseen, jauhelihaa, jalapenoja, cheddaria, avokadoja ja ranskankermaa. Niistä syntyivät maukkaat ja yllättävän täyttävät perjantainachot, joiden kylkeen tein avokadoista tällä kertaa salaatin guacamolen sijaan; reseptin laitan erikseen toisen kerran jakoon. Jalapenot unohtuivat nälän keskellä lopullisesta annoksesta, mutta laitan ne kuitenkin ohjeeseen, jos ensi kerralla muistaisin paremmin.

Annoksesta riittää limettisen avokadosalaatin tai guacamolen kera pääruuaksi kahdelle tai illanistuijaisnaposteltavaksi noin neljälle, olen kategorisoinut ruuan molempien käyttötarkoitusten mukaan :)

Perjantainachot

200-300g maissilastuja (minulla reilu puoli pussia)
200g cheddaria raastettuna
1 prk ranskankermaa
jalapenoviipaleita
silputtua tuoretta korianteria

jauhelihakastike
oliiviöljyä
400g naudan jauhelihaa (minulla oli 10% paistijauhis)
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä puristettuna
1 tlk tomaattimurskaa
2 rkl soijaa
cayennepippuria
mustapippuria
1 rkl sokeria
1 kanelitanko
(suolaa)

1. Aloita jauhelihakastikkeesta. Pilko sipuli ja kuullota sitä hetki öljyssä paistinpannussa. Nosta lämpöä, lisää jauheliha pannuun ja anna ruskistua. Lisää pannulle puristettu valkosipuli, tomaattimurska, kanelitanko, sokeri, soija, musta- ja cayennepippuri sekä halutessasi suola. Anna poreilla rauhallisesti hieman sakeammaksi. Nyppäise kanelitanko pois ennen tarjoilua ja huuhtaise ja käytä uudestaan halutessasi.

2. Kastikkeen poreillessa kaada maissilastut uuninkestävään vuokaan, joka toimii myös tarjoiluastiana. Raasta cheddar lastujen päälle ja laita 175-asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes juustoraaste sulaa ja maissilastut lämpiävät hieman.

3. Kasaa nachoannos: Kauho jauhelihakastike sekä ranskankerma maissilastujen ja juustoraasteen päälle. Ripottele päälle jalapenoviipaleita sekä runsaasti korianterisilppua, ja tarjoile saman tien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti