lauantai 9. kesäkuuta 2012

Paras silli



Vaatimaton nimi, eikö? Resepti on sattumoisin samaisen naapurinrouvan, jonka eilen mainitsin tomaattisen salaatinkastikkeen yhteydessä, ja kulkeutunut minulle äitini kautta. Parasta silliä on valmistettu perheeni joulupöytään varmaan kauemmin kuin mitä olen edes ollut olemassa, ja nykyisin sitä syödään omassa joulupöydässä. Kesäruuaksi se sopii myös ihanien uusien perunoiden kanssa.

Nimi on tullut alkuperäisen reseptin mukana. Parhaus on tietysti hyvin subjektiivista, mutta minun suosikkisillini tämä on - ja jos katsotaan helppouden, maun ja edullisuuden suhdetta, en ole ainakaan parempaan silliin vielä törmännyt :)

Paras silli

2 pkt kevytsuolattuja sillifileitä (n. 170 g per paketti)
1 dl etikkaa
3 dl vettä
2 dl sokeria
10 murskattua valkopippuria
5 neilikkaa
1 laakerinlehti
1 sipuli
nippu tilliä varsineen

1. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi liemeksi. Anna jäähtyä.

2. Viipaloi sipuli ja sillit. Lado lasipurkkiin kerroksittain silliä, sipulia, tilliä (tillit voi vain taitella kokonaisina varsina mukaan, niin ne on helppo nyppäistä pois tarjoillessa) ja mausteita. Kaada päälle jäähtynyt etikkaliemi ja anna maustua kylmässä noin vuorokauden. Valmis silli säilyy n. viikon jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti