perjantai 3. elokuuta 2012

Leipäherkkuja grillistä

Hamppari.

Vielä kerran lomakokkailuja, sitten lupaan, että vaikenen loma-aiheista hetkeksi. Valitettavasti se tietysti tarkoittaa, että lomatkin on väliaikaisesti lusittu, mutta syyskuussa pääsee sitten taas syyslaitumille, jee!

Koska viime lomapätkä oli lyhyt, halusimme isännän kanssa keskittyä mahdollisimman paljon ihan vaan olemiseen ja rentoutumiseen. Ruokailu oli sen kanssa linjassa, emme ihan eläneet pakastepizzoilla, mutta kokkaus ei ollut paljon sitä monimutkaisempaakaan. Yksi kiva juttu oli leivät - kaikki muu oli helposti kasattavissa, ja grillissä valmistuivat parit kypsennettävät täytteet, helppoja nekin. Leivät antoivat jopa ottaa itsestään ihan nättejä kuvia, varsinkin ulkona grillipaikalla :)

Leipomaan en vaivautunut mökkioloissa, eli ostin leivän kaupasta, koska auringossa hengaaminen oli  mukavampaa. Ostin jopa eineskaalisalaattia yhdeksi täytteeksi, mutta huomasin, että olen oppinut tykkäämään hampurilaisista ilman hurjaa majoneesimäärää - eipä siinä, majoneesi on perinteinen hampparintäyte, mutta keväällä Edinburghissa sain niin hyviä hampurilaisia muilla kuin majoneesikastikkeilla, että ihastuin niihinkin.

Lomalla teimme kahteen otteeseen leipäruokaa, kerran hampurilaisia ja kerran club-sandwich tyyppisiä kanaleipiä. Samat jutut voisi helposti valmistaa pannulla grillin sijaan (mistä taisinkin keksiä, mitä tänään söisin...:) Mitään uutta ei ohjeissa kauheasti ole jaettavaksi (ja valmistus onnistuu apinaltakin), mutta laitan kuitenkin molemmat tähän, jos niistä olisi mökkiruokaa miettiville iloa - ainakin itse kaipaan aina välillä muistutusta vanhoistakin vinkeistä :)

Hampurilaiset grillistä (4-5 kpl)

Pihvi:
400g jauhelihaa
1 rkl korppujauhoa
1 kananmuna
0,5 dl maitoa
suolaa
kuivattua valkosipulia rouheena

Lisäksi hampurilaisten väliin meni muutama viipale cheddaria, jääsalaattia, tomaattia, pekonia, punasipulia ja sitä pahamaineista einessalaattia (jonka olisi voinut jättää poiskin). Hampparisämpylöitä ei kyläkaupassa ollut, joten käytin fazerin paahdettavia Alku-leipäpaloja, ne toimivat hyvin.

Valmistus oli helppoa, vaivasin kaikki pihvitaikinan ainekset huolella keskenään pihvimassaksi, muotoilin hampurilaispihvit massasta ja paistoin ne grillissä molemmin puolin. Kun pihvit paistuivat jo jälkimmäiseltä puoleltaan, lisäsin vähän ennen niiden poisottamista päälle pari juustoviipaletta sulamaan. Samaan aikaan grillissä paistui pekoniviipaleita ja leivänpalatkin saivat nopean grillipaahdon.

Kanaleivät


Väliin kanafilettä, sulatettua juustoa (meillä oli polaria), pekonia, sipulia, tomaattia ja kurkkua.

Valmistus oli samantapainen kuin hamppareissakin. Grillasin kanat molemmin puolin, ja niiden ollessa lähellä valmista, laitoin juustot vielä päälle sulamaan. Pekonit ja paahtisviipaleet valmistuivat jälleen samasta grillistä. Loppu olikin kokoamista :)

Kanaleipä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti