sunnuntai 5. elokuuta 2012

Nuudeli-naudanlihasalaatti thaityyliin



Meinasin ensin jättää kokonaan kirjoittamatta tästä salaatista, takaraivossa oli nimittäin sellainen kutina, että tämän blogin joka kolmas kirjoitus on jonkin sortin aasialaistyylinen salaatti. No, vaikka niitä löytyykin jo täältä, täältä ja täältä, niin viimeisestä on sentään jo pari kuukautta, joten kehtaan kuitenkin ;)

Tämä salaatti on variaatio naudanlihasalaatista, josta on tehty ruokaisampi lisäämällä mukaan nuudelia. Arkimakuun olen käyttänyt lihana paahtopaistia, mutta ketään ei varmaan yllätä, että lopputulos olisi suussasulavampi (mutta kalliimpi), jos vaihtaisin tilalle filettä. Minä tykkään tässä salaatissa lähes raa'asta lihasta, riittää, että se on käväissyt kuumalla pannulla; paistoaikaa voi kuitenkin hyvin pidentää halutessaan kypsemmän lopputuloksen.

Korjasin maustemääriä aiemmin käyttämistäni vähän tähän ohjeeseen, nuudelit nimittäin laimensivat makuja sen verran, että lopputulos oli minun makuuni vähän pliisu . Isäntä on kuitenkin suuri riisinuudeliruokien fani ja tykkäsi tästäkin salaatista kovasti!

Nuudeli-naudanlihasalaatti (kahdelle pääruuaksi)

1 n. 750g paahtopaisti
suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen

salaattipohja

1/2 kurkku
2 tomaattia
2 sellerinvartta
2 kesäsipulia varsineen
1/2 punasipuli
kourallinen raastettua uutta kaalia tai suikaloitua kiinankaalia
nippu korianteria
2-3 kourallista ohutta riisinuudelia

kastike

2 limetin mehu
3 rkl kalakastiketta
2 vihreää, pientä chiliä hienonnettuna
1 rkl tummaa sokeria tai siirappia
1 valkosipulinkynsi puristettuna

1. Ota liha huoneenlämpöön n. 30 min ennen paistamista ja mausta sen pinta suolalla ja pippurilla. Kiehauta kattilassa n. litra vettä, ota pois levyltä ja lisää nuudelit. Anna pehmetä pieni hetki ja kaada lävikköön. Jäähdytä kylmällä vedellä huuhtelemalla.

2. Sekoita salaattipohja. Raasta kaali, viipaloi kurkku, kuutioi tomaatit ja pilko sellerinvarsi, punasipuli ja kesäsipuli. Silppua tuore korianteri ja sekoita kaikki salaattipohjan ainekset. Sekoita lopuksi mukaan jäähdytetyt nuudelit.

3. Tee kastike sekoittamalla sen kaikki ainekset keskenään ja sekoita se salaattiin.

4. Paista paahtopaisti nopeasti sihisevän kuumalla pannulla kaikilta puoliltaan. Anna vetäytyä hetki ja leikkaa sitten ohuiksi viipaleiksi salaattiin. Sekoita, ja koristele valmis salaatti tuoreella korianterilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti