perjantai 23. marraskuuta 2012

Lindströmin pihvit vuohenjuustolla

Niinkin perinteinen ruoka kuin Lindströmin pihvit on kokonaan unohtunut meidän keittiöstä tähän asti. Olen kyllä monesti sitä himostellut ja tänäkin vuonna ruoka on taas näkynytkin useammassa blogissa, kuten täällä, täällä, täällä, ja täällä. Herkkua!

Possunpuolikkaaseeni kuului myös neljä kiloa jauhelihaa, materiaalia pihviin jos toiseenkin. Suurin osa katsomistani ohjeista käytti sika-nautaa, ja osa riistaa, mutta minä tein nyt kokonaan possusta. Lisäksi luikertelin ohjeista omaan suuntaani sen verran, että jätin kaprikset pois (koska taikinaan lipsahti vähän liikaa suolaa) ja viipaloin pihvien päälle vuohenjuustopötkön jämät. Voikohan pihvejä edes enää Lindströmeiksi kutsua? :)


P.S. Vink vink, nyt on marraskuun ruokahaasteen äänestys käynnissä, käykää äänestämässä suosikkianne! Ehdokkaista löytyy mm. minun nuudelisalaattini pähkinäisellä kastikkeella - ihan oikeasti syön joskus jotain muutakin kuin possua :)


Vale-lindströmit vuohenjuustolla

400g jauhelihaa (minulla possua)
4 pientä punajuurta
n. 1 dl korppujauhoa
n. 1 dl maitoa
1 rkl dijon-sinappia
rouhittua valkopippuria
suolaa
1/2 pötköä vuohenjuustoa
2 sipulia

voita ja/tai öljyä paistamiseen

1. Sekoita maito ja korppujauhot, ja anna turvota hetken. Raasta punajuuret hienoksi raasteeksi ja lisää turvonneen korppujauhon sekaan. Lisää vielä loput ainekset vuohenjuustoa ja sipulia lukuunottamatta, ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.

2. Muotoile taikinasta pihvejä (tyyli on vapaa, puuha on käsin melko sotkuista joten käytin lusikkaa ja paistinlastaa. Lopputulos oli vähän kömpelö :D). Paista pihvejä muutama minuutti molemmin puolin keskikuumalla pannulla ja nosta sivuun voideltuun uunivuokaan. Nosta vuokaan jokaisen pihvin päälle yksi vuohenjuustoviipale. Paista uunissa 175 asteessa 15-20 minuuttia.

3. Pihvien ollessa uunissa, kuori ja viipaloi sipuli, ja paista pannulla reilussa voissa tai öljyssä kullanruskeaksi. Mitä rauhallisemmin maltat paiston tehdä, sen parempi lopputulos. Nostele sipulirenkaat valmiiden jauhelihapihvien päälle ennen tarjoilua.


2 kommenttia:

  1. Vuohenjuusto sopii varmasti hyvin Lindströmin pihveihin, pakko joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Se kyllä oli hyvää. Mietin, että lindström-vuohenjuustokombo olisi upea myös hampparin välissä, mulla olisi sämpylöitäkin juuri sopivasti uunissa. Harmi vaan, että me ahneet söimme kaikki pihvit jo eilen :D

    VastaaPoista