perjantai 2. toukokuuta 2014

Ihan tavallinen pannukakku


Turhauttavimpia päiviä ovat sellaiset, kun juoksee pää kolmantena jalkana koko päivän, ja tuntuu, ettei mitään saa silti tehtyä, saati valmiiksi asti. Se päti työelämässä ja myös nyt kotona ollessa. Muutama päivä sitten oli sellainen päivä, eli päivä joka jätti jälkeensä muistikuvana oikeastaan lähinnä hikeä, väsymystä ja kaikkea sen sortin ällöttävää, mihin koiraperheessä välillä törmää. Muistan haaveilleeni, että voisin isännän kotiintultua kellahtaa suoraan sohvalle, nostaa jalat ylös ja vaikkapa nukahtaa, mutta samalla tiedostin, ettei se onnistuisi, koska isäntä olisi varmasti ihan yhtä poikki kuin minäkin. Päivästä selvittiin toki, mutta illallisen hoiti eräs amerikkalainen hampurilaisravintolaketju ja lounaaksi taisin syödä taikinaa (en itsekään tiedä, miksi).

Aasinsiltana pannukakkuun muutenkin kuin eilispäivän metaforana, en varmasti olisi eilen kyennyt venymään pannarin tekoon, niin helppoa kuin se onkin. Pannari olisi kuitenkin ollut tarpeen; se on ihan mahtavaa lohturuokaa, niitä juttuja, jotka toimivat kaikissa tilanteissa ja auttavat kaikkiin vaivoihin (toinen sellainen juttu on Guinness, mutta sitäkään ei ihan käden ulottuvilla ollut). Pannariohjeita on loputtomiin, mutta itse olen tykästynyt tähän hesarin ohjeeseen. Koska Kärähtäneistä ei ennestään löytynyt kuin ahvenanmaalaisversion resepti, kirjattakoon tänne nyt myös se ihan tavallinen pannukakku. Ja kyllä, tuo voimäärä teki pannukakusta täydellisen. Nam!

Pannukakku

3 kananmunaa
8 dl täysmaitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
ripaus vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
100 g voita


1. Vatkaa kulhossa kevyesti sekaisin kananmunat ja puolet maidosta. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin, ja lisää jauhot kulhoon sekoittaen. Kaada mukaan loput maidosta, mausta suolalla, vaniljalla ja sokerilla ja anna vetäytyä vähintään puoli tuntia.

2. Sulata voi, anna jäähtyä hetken ja sekoita muiden ainesten joukkoon. Vuoraa korkealaitainen uunipelti (ohje on 30x40cm pellile) leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia ja anna hetken jäähtyä ja "kiinteytyä" ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti